Bystřice pod Hostýnem, medový den, 10. 12. 2011
Název
Bystřice pod Hostýnem, medový den, 10. 12. 2011
Popis
VČELAŘSKÉ OSLAVY PROVONÉLA MEDOVINA
Eva Mikešková
Bystřice pod Hostýnem / Bystřická organizace včelařů uspořádala u příležitost 95 let od založení včelařského spolku velkou výstavu ukončenou Medovým dnem.
„Medový den pořádáme každým rokem, letos jsme program obohatili expozicí, kde se pokoušíme zájemcům vysvětlit, jak vzniká med,“ objasnil Karel Zahradník. K vidění byly potřeby včelařů, medomety, dýmáky. „ Mně se moc líbil úl se živými včelkami, hledal jsem tam včelku Máju,“ poznamenal Kryštůfek Olša. Dospělí návštěvníci zas hledali nejchutnější medovinu. „Mnoho lidí míchá slivovici s medem, ale to není pravá medovina, jen pouhý medový likér, medovina je kvašená jako víno,“ uvedl na pravou míru včelař Pavel Vaclach z Brusného.
Že zdobení perníčků chce cvik, přesvědčily se děti na vlastní kůži, jakož i při výrobě voskových svíček. Kromě tradičních včelích produktů šla na odbyt medová lízátka a zákusky. „Ráda peču a potřebuji hodně medu, všem velice chutnají moje medové řezy,“ prozradila Zdeňka Hradilová, proč začala včelařit.
Závěr několikadenní akce patřil doktorce Hajduškové, která poradila, jak staré medové recepty použit v moderní medicíně. Milovníci tradic se také mohu těšit na Včelařské centrum, které vzniká ve skanzenu v Rymicích.
Období
Statistiky
- 29 fotek
- 0 se líbí
Fototechnika
Panasonic DMC-FZ45Nastavení
Vytvořte si fotodárky
Z alb a fotek na Rajčeti nebo i z disku počítače si můžete snadno a rychle vytvořit různé fotodárky pro sebe nebo své přátele.